Soma's Blog

December 11, 2009

Ubuntu 8.04 on KVM weirdness

Filed under: KVM,Linux,Ubuntu — somanov @ 17:23

I have been using KVM on my Ubuntu Karmic installation for some time now. I have a Windows guest which I start from time to time to perform some tedious tasks which require Microsoft products. So far KVM has worked flawlessly for me and I have come to prefer it to other solutions like VMWare.

Today I needed a 64bit Ubuntu 8.04 system to test something. Installing an Ubuntu 8.04_amd64 server guest in KVM was a matter of 10 minutes. The installation went smoothly and everything looked well but after rebooting the new system the guest would hang at the Kernel message “Loading Hardware Drivers”. I tried booting serveral times. I tried booting into recovery mode. The KVM process and virt-manager locked up every time and I needed to kill -9 them. I did a few quick searches on google but could not come up with anything.

Frustrated I started to remove virtual hardware from the guest system. After removing the Serial Interface and the Sound Card the guest would suddenly boot without any sign of trouble.

I am still not sure which of the two pieces of hardware caused the problem. Perhaps I will try to reproduce the error later and file a bug when I find the time . For now I am just happy this works..

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: